KAPAT
MENÜ KAPAT X
T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
Çünür Mah. 102. Cadde Ekonomi Kampüsü
A2 Blok No:185-B 32200 ISPARTA
+90 (246) 224 3737
+90 (246) 224 3949
info@baka.gov.tr
batiakdenizkalkinmaajansi@hs01.kep.tr

“Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” Proje Sahası Ziyaret Edildi

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen 2019 Yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında desteklenen; Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin uygulayıcısı olduğu “Üreten Kadınlar, Kazanan Yarınlar” Projesi kapsamında Genel Sekreter Volkan Güler ve Ajans uzmanları tarafından projenin uygulanacağı Kepez ve Korkuteli ilçelerine saha ziyaretleri gerçekleştirildi.

Proje kapsamında yürütülen faaliyetler ile ilgili bilgi almak üzere, Korkuteli ilçesine gerçekleştirilen ziyarete; Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni temsilen Proje Koordinatörü Güliz Yaman ve S.S. Korkuteli Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (KORKOOP) Başkanı Dudu Kocabaş eşlik etti. Proje kapsamında gıda üretim tesisi olarak faaliyete geçirilmesi planlanan; Korkuteli ilçesi İmrahor Mahallesinde, Antalya-Denizli karayolu üzerinde, 2.310 metrekarelik bir alanda bulunan tek katlı eski bir okul binası gezildi.

Proje kapsamında “Doğal Ürünler Üretim Tesisi” olarak faaliyete geçirilmesi planlanan ve Kepez ilçesi, Antalya Toptancılar Hali içerisinde yer alan Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne ait eski aşevi binasına ziyaret gerçekleştirildi. Ziyaret esnasında Antalya Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Ar-Ge ve Yapılandırma Şube Müdürü Ayten Bilgen ve aynı şubede görevli Proje Koordinatörü Güliz Yaman ile bir araya gelindi. Proje uygulama alanları ziyaret edilirken, projenin gidişatı ve yapılan hazırlıklar hakkında bilgi alındı.

Proje kapsamında tarhana, pekmez, salça, reçel, erişte vb. Bölgeye özgü doğal gıda ürünleri üretilmek üzere iki adet imalathane; bir adet çocuk bakımevi ve fide-fidan üretilmek üzere bir adet sera kurulması planlanmaktadır. Toplumun dezavantajlı kesimlerinin yaşam standartlarının yükseltilmesine destek olmayı amaçlayan Proje kapsamında, Antalya ilindeki 40 işsiz kadına mesleki ve teknik eğitim verilecek ve bu tesislerde istihdam olanağı sağlanacaktır. Antalya il ve ilçe kırsalındaki sosyal yardım alan 50 aileye; fide, fidan, ilaç, gübre gibi ayni yardımlar teknik eğitimlerle beraber verilecek ve daha sonra bu kesimlerce üretilen tarımsal ürünler, proje kapsamında kurulacak olan tesislerde hammadde olarak kullanılacaktır.