Ajansımızın yürütmekte olduğu Tıbbi ve Aromatik Bitkilere Dayalı Üretimin Artırılması Sonuç Odaklı Programı kapsamında biberiye, kapari, kekik, ölmez çiçek ve papatya bitkilerine içeren yeni fizibilite raporlarımız yayımlandı.
Geçtiğimiz yıllarda yayımlanan gül, lavanta, adaçayı, nane ve rezene bitkilerinin tarımı ve endüstrisine yönelik raporlarımızda birlikte toplanda on adeti bulan raporların Bölgemizdeki tıbbi ve aromatik bitki yetiştiriciliğine ve endüstrisine katkı sunması hedefleniyor.
Hazırlanmış olan yeni raporlarımız ile tıbbi ve aromatik bitkilerin işleme süreçlerinin etkin ve verimli bir şekilde gerçekleştirilebilmesi için gerekli ön çalışmaların ortaya konulması, yatırımcıların ve yatırımın doğru şekilde yönlendirilmesi, bölge için katma değeri yüksek ürün gruplarının tespit edilmesi hedefleniyor. Bunların yanında hazırlanan içeriklerle hasat sonrası çiçeğin işlenmesine kadar geçen süreçte çiftçi ve sanayicilere tavsiyeler verilmesi, coğrafi konumu ve iklimsel özellikleri göz önünde bulundurularak bitki üretim alanlarının değerlendirilmesi, damıtma ve ekstraksiyon ürünlerine yönelik standartlar ile hedef pazarların özelliklerinin belirlenmesi amaçlanıyor.
Dünyada ve ülkemizde son yıllarda üretim alanları artış gösteren tıbbi ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesinde verimliliği artırmak üzere bilinçli tarım uygulamaları için yön gösterici olacak fizibilitelerin sektörde gerçekleştirilecek yeni endüstriyel uygulamalar için de kaynak olacağı öngörülüyor.
Raporlara ulaşmak için: