KAPAT
MENÜ KAPAT X
T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
Çünür Mah. 102. Cadde Ekonomi Kampüsü
A2 Blok No:185-B 32200 ISPARTA
+90 (246) 224 3737
info@baka.gov.tr
batiakdenizkalkinmaajansi@hs01.kep.tr

Isparta'da Gelecek Dijital İle Gelecek Projesi’nin Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

Ajansımız 2022 Yılı Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Mali Destek Programı kapsamında desteklenen Isparta Belediyesinin yararlanıcısı olduğu ve Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesinin proje ortağı olduğu “Isparta'da Gelecek Dijital İle Gelecek” projesinin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Siber güvenlik, mobil ve web tabanlı uygulama geliştirme, sosyal medya uzmanlığı ve dijital asistanlık konularında yenilikçi iş fikirleri olan girişimcilerin destekleneceği projenin tanıtım toplantısına Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, BAKA Genel Sekreteri Volkan Güler, ISUBÜ Teknik Bilimler MYO Müdürü Prof. Dr. Cengiz Özel, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Isparta Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen açılış konuşmasında söz alan Isparta Belediye Başkanı Şükrü Başdeğirmen, “BAKA önemli desteklerde bulundu. Eğitim alınacak gençlik merkezimiz belediyemize ait ancak onun içerisindeki tefrişat, bilgisayarlar, çalışma ortamı gibi birçok şeyi BAKA hazırladı. Bu projenin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Öyle büyük bir hızla teknoloji bir yerlere gidiyor ki yetişmek mümkün değil. Bugün son model olarak aldığınız herhangi bir ürünü 6 ay sonra eskimiş olarak görebiliyorsunuz. 6 ay sonra üretilen bir cihazın daha fonksiyonlu olduğunu görebiliyorsunuz. Buna yetişmek için de yetişmiş, kalifiyeli elemanlara ihtiyacımız var. Merkezimizde yazılım, robotik kodlamayla alakalı eğitimler verilecek. Bu bölgemize de katkı sağlayacak bir çalışma. Bunu önemsemenizi istiyorum” dedi.

Genel Sekreter Volkan Güler ise, “Proje kapsamında siber güvenlik, web ve mobil uygulama geliştirme, sosyal medya yönetimi ve dijital asistanlık eğitimleri verilecek. Projemizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. İnşallah önümüzdeki dönemde Isparta’dan çok farklı alanlarda farklı projeler çıkarabiliriz. Projenin hayata geçmesinde emeği olan başta Isparta Belediye Başkanımız, ISUBÜ Rektörümüz, akademisyenlerimiz, BAKA uzmanlarımız ve eğitmenlerimize teşekkür ediyorum.” sözlerini aktardı.

Proje kapsamında on iki aylık süreç sonunda girişimciler tarafından yeni prototiplerin ortaya çıkartılması hedefleniyor. İş fikri olan girişimciler süreç boyunca uygulamalı eğitimlerle destelenecek.