KAPAT
MENÜ KAPAT X
T.C. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
Çünür Mah. 102. Cadde Ekonomi Kampüsü
A2 Blok No:185-B 32200 ISPARTA
+90 (246) 224 3737
+90 (246) 224 3949
info@baka.gov.tr
batiakdenizkalkinmaajansi@hs01.kep.tr

Güdümlü Projemiz Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü Kazandı

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2017 Yılında “Güdümlü Proje” olarak desteklenmiş olan Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM) YÖK Üstün Başarı Ödülleri kapsamında her yıl verilen Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülünü almaya hak kazandı.

2021-2022 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın teşrifleriyle gerçekleştirildi. Tören kapsamında üniversitelerdeki bilimsel araştırmalar ile yürütülen çalışmaları, projeleri, tezleri ve topluma hizmet faaliyetlerini teşvik etmek amacıyla verilen “YÖK Üstün Başarı Ödülleri” de sahiplerini buldu. “Bireysel” ve “Kurumsal” olmak üzere iki kategoride verilen üstün başarı ödüllerinde, BAKA desteğiyle hayata geçirilen Süleyman Demirel Üniversitesi Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM) “Kurumsal Ödül” kategorisinde “Yerel Kalkınmaya Katkı Ödülü” almaya hak kazandı.

Ödül Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. İ. Hüseyin Çarıkçı’ya verildi.

Doğal Ürünler Uygulama ve Araştırma Merkezi (SUDUM) bünyesinde kurulan, yüksek standartlara sahip test ve analiz laboratuvarlarında; gül, lavanta, kekik gibi tıbbi ve aromatik bitkilerin doğal ürün analizi yapılabiliyor. Ülkemizde nadir yapılabilen çeşitli analizlerin gerçekleştirilebildiği, üreticilerin ihtiyaç duyduğu ürün üretim aşamaları ile "Araştırma Geliştirme" ve "Üretim Geliştirme" faaliyetleri, kurulan bu laboratuvar sayesinde gerçekleştirilebiliyor.