81 ilden çok sayıda yöresel ürünün sergilendiği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB) desteğiyle bu yıl 12'incisi düzenlenen Antalya 'Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX' yapılan resmi açılışla başladı. 2-5 Kasım 2023 tarihleri arasında devam edecek olan fuarda Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle açılan stantlarda Antalya, Burdur ve Isparta’nın yöresel ürünlerinin tanıtımı yapılıyor.
Çoğunluğu kadın kooperatiflerinden oluşan BAKA standına fuarda oldukça büyük ilgi var. Başta, Antalya Valisi Hulusi ŞAHİN, Burdur Valisi Türker ÖKSÜZ, Isparta Valisi Aydın BARUŞ, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Marka ve Patent Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki Durak, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, olmak üzere diğer ajansların genel sekreterleri ve çeşitli illerin protokol üyeleri BAKA standını ziyaret etti. Protokol üyeleri kadın kooperatifleri üyeleri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.
Kadın Kooperatifleri Ön Planda
BAKA standında dikkat çeken en önemli hususlardan birisi katılımcıların büyük bir çoğunluğunun kadın kooperatifleri olması. Stantlarında el emeği ile ürettikleri ürünlerini sergileyen kadın kooperatifleri, bu ürünleri tüm Türkiye’den gelen ziyaretçilere tanıtma imkânı buldu. Sergilenen ürünler arasında; Gelendost Elması, Yalvaç Hamursuzu, Lavanta Sabunu, Karamanlı Cevizi, Keçe Sabunu, Gül Sirkesi, Sütçüler Kekiği, Sipsi Şekeri, Ceviz Ezmesi, Barak Kilimleri, Melli İnciri gibi Göller Yöresi’ne ve Antalya’ya has pek çok ürün bulunuyor.